Jotta oluen valmistuksen aloittaminen on mahdollisimman helppoa, koostamme tänne helppoja ohjeita aloittamiseen. Osioita lukiessasi tulet tutustumaan oluen valmistuksen eri vaiheisiin, tyyleihin ja terminologiaan, jotka auttavat sinua kehittymään ja kasvattamaan omia taitojasi kotipanijana. Keräämme tänne myös helppoja resepetejä niin uutekiteistä kuin all grain resepteistä. Me olemme aina valmiita neuvomaan sinua, oli kysymyksesi mikä tahansa. Kysy helposti chatissa!
Ohjeet aloittelijoille
Oluen valmistusprosessi – Tee se itse
Oluen valmistus ei ole niin vaikeaa, kuin luulisi! Tarvitset vain hieman välineistöä ja ymmärryksen perusasioista. Lue artikkelimme ja pohdi voisiko tässä olla sinulle uusi harrastus!
Ominaispainomittarin käyttö
Ominaispainomittarilla mitataan juoman Original Gravity (OG) ja Final Gravity (FG) Näiden mittausten avulla saadaan laskettua juoman alkoholipitoisuus. Tutustu käyttöohjeeseemme!
Pussimäskäys – kaikki mitä sinun tulee tietää
Pussimäskäys on edullinen ja helppo tapa aloittaa oluen valmistus maltaista. Lue artikkeli ja ota haltuun koko oluen valmistusprosessi!
Oluen jälkikäyminen
Oluen jälkikäyminen on tärkeä vaihe niin oluen maun, kuin juotavuudenkin kannalta. Vältä räjähtävät olutpullot ja näistä koituvat siivousoperaatiot. Lue ohjeemme!
Käymisastian desinfiointi
Cold crash – oluen kirkastaminen kylmässä
Cold crashin aikana hiiva ja muu sakka putoaa käymisastian pohjalle. Lopputulemana saat kirkasta olutta. Tutustu aiheeseen!
Oluen käyminen
Oluen käyminen on prosessi, jossa syntyy alkoholia ja hiilidioksidia. Tuntemalla käymisprosessin, saat parempia ja tasalaatuisempia juomia!
Hiivastartterin teko ja hiivan kasvatus
Hiivastartterin avulla varmistat, että hiiva on parhaassa mahdollisessa kunnossa, sekä säästät rahaa! Miksi et siis opettelisi tätä taitoa?
Siiderin valmistus
Siiderin valmistus on todella helppoa. Tutustu vinkkeihimme ja kokeile tehdä siideriä itse!