Jotta oluen valmistuksen aloittaminen on mahdollisimman helppoa, koostamme tänne helppoja ohjeita aloittamiseen. Osioita lukiessasi tulet tutustumaan oluen valmistuksen eri vaiheisiin, tyyleihin ja terminologiaan, jotka auttavat sinua kehittymään ja kasvattamaan omia taitojasi kotipanijana. Keräämme tänne myös helppoja resepetejä niin uutekiteistä kuin all grain resepteistä. Me olemme aina valmiita neuvomaan sinua, oli kysymyksesi mikä tahansa. Kysy helposti chatissa!

Ohjeet aloittelijoille

Ihminen mittaa juoman ominaispainoa pudottamalla mittarin mittalasiin

Ominaispainomittarin käyttö

Ominaispainomittarilla mitataan juoman Original Gravity (OG) ja Final Gravity (FG) Näiden mittausten avulla saadaan laskettua juoman alkoholipitoisuus. Tutustu käyttöohjeeseemme!

Jatka lukemista

Useita itsetehtyjä oluita pullotettuna

Oluen jälkikäyminen

Oluen jälkikäyminen on tärkeä vaihe niin oluen maun, kuin juotavuudenkin kannalta. Vältä räjähtävät olutpullot ja näistä koituvat siivousoperaatiot. Lue ohjeemme!

Jatka lukemista

Käyminen, käymisastia ja krausen

Oluen käyminen

Oluen käyminen on prosessi, jossa syntyy alkoholia ja hiilidioksidia. Tuntemalla käymisprosessin, saat parempia ja tasalaatuisempia juomia!

Jatka lukemista