Reseptit

Cascade SMaSH Pale ale – Täysmäskäys

SMaSH Cascade Pale Ale tuopissa

Cascade Pale Ale SMaSH on edullinen ja todella aloittelijaystävällinen resepeti. SMaSH on lyhenne single-malt and single-hop, joka tarkoittaa yhden maltaan ja yhden humalan reseptiä. SMaSH-reseptit ovat äärimmäisen hyödyllisiä ja hyviä aloittelijoille, koska niiden avulla oppii tuntemaan yksittäisiä raaka-aineita hyvin ilman häiriötekijöitä.
Tästä reseptistä tulee noin 23 litraa  Cascade humalalla maustettua Pale Alea, jossa on noin 5 promillea alkoholia.

Raaka-aineet

SMaSH Cascade Pale Ale tuopissa

SMaSH Pale Ale

Mäskäys

Mäskäysaika 75 min

Tarvitset 17 litraa puhdasta vettä. Tähän käy vesijohtovesi. 

Mäskää – 67 °C – 60 min

Ulosmäskää  – 76 °C 15 min

Mäskin huuhtelu

Nosta maltaat pois vedestä ja laita ne astian yläpuolelle niin, että nesteet valuvat vierteen sekaan.

Kaada maltaiden päälle noin 76 °C huuhteluvettä 10,2 litraa.

Keittäminen

Keittoaika 60 min

  • 60 min -28 g Cascade
  • 30 min – 14 g Cascade
  • 15 min – 14 g Cascade 
  • 15 min – Irish Moss
  • 1 min – 14 g Cascade
  • Kuivahumalointi – 14 grammaa myöhemmässä vaiheessa
A,Man,Brewing,Craft,Beer,In,A,Kitchen.,Home,Brewing

Viilennä ja hiivaa

Viilennä olut noin 20 asteiseksi ja siirrä vierre desinfioituun käymisastiaan. Lisää paketti US-05 oluthiivaa, sulje käymisastia ja kiinnitä desinfiointiliuoksella täytetty vesilukko. Anna käydä 7 päivää 20 asteessa tai niin kauan kunnes käyminen on ohi. Lisää kuivahumala ja anna levätä vielä 7 – 14 päivää. (Parhaimman tuloksen saat, kun siirrät nesteen puhtaaseen astiaan ennen kuivahumalointia).

Pullota

Lappoa käynyt olut 0.5 litran pulloihin ja lisää hiilihapotuspala. Pidä pullot 2 viikkoa 15-20 asteessa. Siirrä tämän jälkeen kypsymään jääkaappiin kahdeksi viikoksi.

Tämän reseptin raaka-aineet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *