Cascade Pale Ale SMaSH on edullinen ja todella aloittelijaystävällinen resepeti. SMaSH on lyhenne single-malt and single-hop, joka tarkoittaa yhden maltaan ja yhden humalan reseptiä. SMaSH-reseptit ovat äärimmäisen hyödyllisiä ja hyviä aloittelijoille, koska niiden avulla oppii tuntemaan yksittäisiä raaka-aineita hyvin ilman häiriötekijöitä.
Tästä reseptistä tulee noin 23 litraa Cascade humalalla maustettua Pale Alea, jossa on noin 5 promillea alkoholia.
Raaka-aineet
- 4,5 kg Viking Pale Ale
- Humalat: Cascade 92 g
- Hiiva: 1 kpl Safale US-05

SMaSH Pale Ale
Mäskäys
Mäskäysaika 75 min
Tarvitset 17 litraa puhdasta vettä. Tähän käy vesijohtovesi.
Mäskää – 67 °C – 60 min
Ulosmäskää – 76 °C 15 min
Mäskin huuhtelu
Nosta maltaat pois vedestä ja laita ne astian yläpuolelle niin, että nesteet valuvat vierteen sekaan.
Kaada maltaiden päälle noin 76 °C huuhteluvettä 10,2 litraa.
Keittäminen
Keittoaika 60 min
- 60 min -28 g Cascade
- 30 min – 14 g Cascade
- 15 min – 14 g Cascade
- 15 min – Irish Moss
- 1 min – 14 g Cascade
- Kuivahumalointi – 14 grammaa myöhemmässä vaiheessa

Viilennä ja hiivaa
Viilennä olut noin 20 asteiseksi ja siirrä vierre desinfioituun käymisastiaan. Lisää paketti US-05 oluthiivaa, sulje käymisastia ja kiinnitä desinfiointiliuoksella täytetty vesilukko. Anna käydä 7 päivää 20 asteessa tai niin kauan kunnes käyminen on ohi. Lisää kuivahumala ja anna levätä vielä 7 – 14 päivää. (Parhaimman tuloksen saat, kun siirrät nesteen puhtaaseen astiaan ennen kuivahumalointia).
Pullota
Lappoa käynyt olut 0.5 litran pulloihin ja lisää hiilihapotuspala. Pidä pullot 2 viikkoa 15-20 asteessa. Siirrä tämän jälkeen kypsymään jääkaappiin kahdeksi viikoksi.