Reseptit

Helppo ja maukas Lager resepti

Tämä aloittelijaystävällinen lager resepti on virkistävä, maltainen ja yksinkertainen valmistaa. Maultaan ja värimaailmaltaan tasapainoinen, jossa on pieni sitruksen vivahde humalasta. Tämä resepti tuottaa noin 20 litraa valmista olutta. HUOM. Lager oluet vaativat matalan käymislämpötilan. Tämä olut olisi hyvä käyttää 10-14 asteessa. Tarvitset käymiseen joko lämpötilahallitun suljetun tilan tai viileän kellarin.

Muista, että oluen valmistuksessa puhtaus on ehdottoman tärkeää. desinfioi kaikki mikä koskettaa vierrettä. Etenkin keittovaiheen jälkeen.

Raaka-aineet

Pilsner resepti

LAGER RESEPTI

Mäskäys

Mäskäysaika 56 min

Tarvitset 19 litraa puhdasta vettä. Tähän käy vesijohtovesi. Laske pH-taso 5.6, jos mahdollista.

Mäskäyslämpötilat:

50 °C – 10 min

65 °C – 30 min

 72 °C – 15 min

80 °C – 1 min

Mäskin huuhtelu

Nosta maltaat pois vedestä ja laita ne astian yläpuolelle niin, että nesteet valuvat vierteen sekaan.

Kaada maltaiden päälle noin 76 °C huuhteluvettä (Sparge water) 11 litraa.

Anna nesteiden valua. Voit myös kevyesti painaa maltaita, jotta neste valuu nopeammin.

Keittäminen

Laske pH 5.0

Keittoaika 90 min

  • Lisää 20 grammaa magnumia heti keiton alussa.
  • Cascade lisätään 10 minuuttia ennen keiton loppua.
A,Man,Brewing,Craft,Beer,In,A,Kitchen.,Home,Brewing

Viilennä ja hiivaa

Viilennä neste noin 12 asteiseksi ja siirrä vierre desinfioituun käymisastiaan. Lisää 2 pakettia Saflager W-34/70 oluthiivaa, sulje käymisastia ja kiinnitä desinfiointiliuoksella täytetty vesilukko. Anna käydä loppuun (noin 2 viikkoa). Käymisen loppumisen voi tarkistaa ominaispainon välimittauksilla. Jos ominaispaino on pysynyt samana 2 päivän ajan, on käyminen valmis. Älä kuitenkaan availe astiaa turhaan, jotta sinne päätyisi mahdollisimman vähän ylimääräistä ilmaa.

Pullota

Lappoa käynyt olut 0.5 litran pulloihin ja lisää hiilihapotuspala. Pidä pullot 2 viikkoa 15-20 asteessa. Siirrä tämän jälkeen kypsymään jääkaappiin vähintään 6-8 viikoksi.

Kun pitkä odotus on ohitse, sinulle on raikas lager, jossa on noin 4-5 prosenttia alkoholia. Tätä kelpaa tarjota kavereille!

Tämän reseptin raaka-aineet

Viking malt – Pilsner mallas 3-4.5 EBC

1,55  - 1,65  / kg

Fermentis Saflager W-34/70 – Maailmankuulu Weihenstephan hiivakanta

5,45 

Magnum humala 2021 – 100 g

4,95 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *