Lähes kaikki kotipanemista harrastavat ovat aloittaneet ensin uutteista ja siirtyneet vasta myöhemmin käyttämään maltaita ja humalia. Oluen valmistus uutteesta on helppo ja edullinen tapa tutustua oluen valmistukseen. Olutuutteita on laajasti erilaisia, joten oluttyylejäkin löytyy useaa erilaista testattavaksi! Olutuutteet ovat käytännössä valmiita olutreseptejä, joissa suurin osa valmistusprosessista on hoidettu puolestasi.

Mitä välineitä tarvitset oluen valmistukseen olutuutteista?

Et tarvitse paljoa mitään. Itse olutuutteen lisäksi tarvitset:

 1. Käymisastian vesilukolla
 2. Desinfiointiaineen
 3. Mahdollisuuden keittää vettä: kattila/vedenkeitin. 
 4. Jokin isohko sekoitusmela. Tähän tarpeeseen käy myös kodista löytyvät kauhat tai vastaavat
 5. Korkituskoneen, pullot ja korkit. Olutpullot löydät täältä ja korkitusvälineet täältä
 6. Jälkikäymiseen helpot hiilihapotustabletit, pöytäsokeria tai panimosokeria

Sen sijaan, että keräilet tavarat yksitellen, voit napata kerralla valmiin tarvikesettimme uutevalmistukseen! Voit myös halutessasi valita ominaispainomittarin ja mittalasin alkoholiprosentin määrittelemiseen ja helppokäyttöiset hiilihapotuspalat juoman hiilihapottamiseen.

Oluenpanijan starttisetti – Basic

49,50 

Tarvikkeet uutevalmistukseen

Alkaen: 49,50 

Minkäpä uutteen valitsisin?

Me emme voi sanoa mikä on paras olutuute sinulle, sillä vain sinä itse tiedät parhaiten mistä oluesta pidät ja sehän tässä onkin parasta! Meiltä löydät laadukkaat Bullet Brew ja Mangrove’s Jack’s olutuutteet. Ne ovat helppokäyttöisiä ja niistä saat vaivattomasti sekä edullisesti erittäin hyvänmakuista olutta. Yhdestä uutepaketista saat noin 23 litraa olutta. 

Session IPA 2.2 kg – Bullet Brew

27,95 

TANKER Reloaded IPA 23 litraa – Bullet Brew

33,50 

Mexican Cerveza 23 litraa – Bullet Brew

23,90 

Vienna Lager 23 litraa – Bullet Brew

28,50 

Czech Pilsner 23 litraa – Bullet Brew

25,50 

Irish Red Ale 23 litraa – Bullet Brew

27,50 

Belgian Cherry Ale 18 litraa – Bullet Brew

36,50 

Passion Fruit Pilsner 23 l – Bullet Brew

30,95 

Premium Lager 23 litraa – Bullet Brew

24,50 

Tanker Sauna Session 2.5 kg – Bullet Brew

28,50 

Huomaathan, että olutuutteen valmistusohje poikkeaa riippuen minkä uutepakkauksen valitset

Olutuutteiden valmistusohjeet ovat juuri kyseiselle oluelle, joten ohjeet voivat poiketa toisistaan. Kaikista paras ja luotettavin ohje on tuotteen mukana tuleva valmistajan ohje. Tämä ei kuitenkaan estä meitä kertomasta teille suurpiirteisesti, kuinka valmistusprosessi etenee!

 1. Desinfioi käymisastia, sekoitusmela, sakset ja muut tarvitsemasi välineet desinfiointiaineella. Muista myös pestä kätesi huolellisesti. 
 2. Avaa pakkaus desinfioiduilla saksilla. Ota talteen hiiva, humala ja muut raaka-aineet. Varmista, että sinulla on pelkkä uute jäljellä pussissa.
 3. Aseta uute lämpöiseen veteen, jotta se notkistuu. Kiehauta paketin ohjeen mukainen määrä vettä
 4. Kaada notkistunut uute käymisastiaan ja huuhtele pussi puhtaaksi kuumalla vedellä. Kaada loppu kuuma vesi käymisastiaan.
 5. Kaada ohjeen mukainen määrä sokeria tai spraymallasta kuuman nesteen sekaan.
 6. Sekoita seos tasaiseksi.
 7. Lisää kylmää vettä niin paljon, että saavutat ohjeen mukaisen määrän nestettä. Esim. Mangrove Jack’s pakkauksessa haluat saada kokonaismääräksi 23 litraa. Sekoita huolellisesti.
 8. Mittaa lämpötila ja lisää hiiva, kun lämpötila on alle 25 astetta.
 9. Sulje käymisastia ilmatiivisti ja kiinnitä vesilukko. Täytä vesilukko desinfiointiliuoksella.
 10. Aseta käymään ohjeessa lukevaan lämpötilaan.
 11. Jos ohjeessa on kuivahumalaa, tämä lisätään vasta noin viikon päästä. Lue tarkemmat ohjeet kuivahumalan lisäämisestä paketin mukana tulleesta ohjeesta!
 12. Anna oluen käydä niin kauan, kunnes vesilukko ei enää pulputa. Voit varmistaa käymisen loppuneeksi, jos saat 3 päivänä saman ominaispainolukeman. Nyt olut on valmis pullotettavaksi.
 13. Desinfioi pullot ja korkit. Lisää jokaiseen pulloon hiilihapotuspala. Täytä pullot niin, että niihin jää noin 4-5 cm ilmatilaa. 
 14. Anna pullojen olla 2 viikkoa lämpöisessä, jonka jälkeen siirrä pullot vielä viikoksi kylmään (aika riippuu oluesta).
 15. Kutsu kaverit ja nauttikaa itse tehdystä oluesta!

Oluen valmistus uutteesta on helppoa ja vaihtoehtoja on useita

Parasta uutevalmistuksessa on, että kun on aika jatkaa kohti täysmäskäämistä, kaikki aiemmin ostamasi välineet on edelleen käyttökelpoisia. Täysmäskäämiseen tarvitset vain muutamia lisää! Jos sinulle ilmenee kysymyksiä oluen valmistukseen, ota ihmeessä meihin yhteyttä Chatin avulla! Me autamme sinut kohti uutta ja elämysrikasta harrastusta kohti!

Tutustu myös

Ihminen mittaa juoman ominaispainoa pudottamalla mittarin mittalasiin

Ominaispainomittarin käyttö

Ominaispainomittarilla mitataan juoman Original Gravity (OG) ja Final Gravity (FG) Näiden mittausten avulla saadaan laskettua juoman alkoholipitoisuus. Tutustu käyttöohjeeseemme!

Jatka lukemista