Humalat ovat oluen yksi neljästä kulmakivestä yhdessä maltaiden, hiivan ja veden kanssa. Riippuen minkälaista olutta valmistat, humalalla voi olla iso rooli tai pieni rooli lopullisessa juomassa. Esimerkiksi humalapainotteisessa IPA-oluessa humalan rooli on paljon suurempi, kuin Stout-oluessa, jossa se tuo enemmänkin aromia ja syvyyttä. Valitse humalasi reseptin mukaisesti, jotta saat haluamasi lopputuloksen. Valikoimastamme löydät tsekkiläisiä, amerikkalaisia, saksalaisia, australialaisia ja englantilaisia humalia.
Humalan perimmäinen tarkoitus on tuoda vastapaino maltaille. Ne mielletään usein erittäin katkeriksi, mutta oluen katkeroittaminen ei ole niiden ainoa tarkoitus. Pystyt vaikuttamaan humalan tuomaan katkeruuteen keittovaiheessa. Jos lisäät humalat keiton alkupuoliskolla, syntyy enemmän katkeruutta. Loppupuoliskolla lisätessä saat enemmän humalan aromeita. Tämä johtuu siitä, että humalan aromaattiset öljyt tuhoutuvat pitkässä keittoprosessissa. Myös valitsemasi humala voi olla katkero- tai aromihumala. Humalan alfahappopitoisuus kertoo sen katkerosta, joka tulee keittovaiheessa. Betahappopitoisuus kertoo sen tuomasta katkeruudesta oluen kypsymisvaiheessa.