Karamellimaltaat tuovat olueen makeutta, karamellimaisia vivahteita, runkoa ja parantavat oluen vaahtokukkaa. On hyvä pitää mielessä, että karamellimaltailla on vähän tai ei lainkaan diastaattista voimaa (Diastatic power) eli niistä ei saa mäskätessä juurikaan käymiskelpoisia sokereita. Niitä ei käytetä suuria määriä, vaan ne muodostavat yleensä 2-15% mallaspohjasta. Korkeammalla lämpötilalla paahdetut karamellimaltaat tuovat yleensä eniten makeutta olueen. Maltaiden karamellisoitumisprosessin aikana jyvän sokerit muuttuvat käymiskelvottomiksi. Mitä tummemman maltaan valitset, sitä enemmän siinä on läsnä ”palaneen” makua, joten käytä harkiten.

Näytetään kaikki 12 tulosta

Viking Malt – Caramel 100 mallas EBC 100±10

1,90  kg

Viking Malt – Cara Body mallas EBC 4-8

1,76  kg

Simpsons Malt – Heritage Crystal Malt EBC 167-190

2,63  kg

Simpsons Malt – Premium English Caramalt EBC 54-66

2,52  kg

Viking Malt – Caramel 30 mallas EBC 30±5

1,90  kg

Viking Malt – Caramel 200 mallas EBC 200 ± 20

1,95  kg

Viking Malt – Caramel Pale mallas EBC 8±2

1,85  kg

Simpsons Malt – Caramalt EBC 30-42

2,75  kg

Simpsons Malt – Red Rye Crystal EBC 237-310

2,70  kg

Viking Malt – Caramel 400 mallas EBC 400±50

1,99  kg

Simpsons Malt – Golden Naked Oats EBC 12-24

3,05  kg

Viking Malt – Caramel 600 mallas EBC 600±50

1,99  kg