Yksi tärkeimmistä vaiheista oluen valmistuksessa on käyminen ja tässä oluthiiva on erittäin tärkeässä asemassa. Oluthiiva syö vierteestä sokerin ja muuttaa sen alkoholiksi, hiilidioksidiksi ja muiksi yhdisteiksi, (kuten estereiksi ja fenoleiksi) jotka antavat oluelle tietynlaisen maun. Oluthiivat voidaan jakaa 2 eri kategoriaan: Pohjahiivat ja pintahiivat.

Pintahiivoja kutsutaan tuttavallisemmin Ale-hiivoiksi. Ne käyvät korkeammalla lämpötilalla ja tästä syystä käymisprosessi on huomattavasti nopeampi kuin pohjahiivalla. Pintahiivat nousevat käymisprosessin aikana astian pinnalle.

Pohjahiivoja käytetään pääosin Lager- ja Pils-oluiden valmistuksessa. Pohjahiiva vaatii matalemman lämpötilan kuin pintahiiva ja tästä johtuen käymisprosessissa kestää kauemmin. Pohjahiivat laskeutuvat käymisen aikana astian pohjalle.

Opi lukemaan hiivapaketin merkintöjä täältä

Näytetään tulokset 1–16 / 25

Fermentis SafAle US-05 – maailman suosituin kuivahiiva Ale oluille

4,15 

LALLEMAND LalBrew® – Verdant Ipa

4,95 

Fermentis Saflager W-34/70 – Maailmankuulu Weihenstephan hiivakanta

5,55 

Fermentis SafAle S-04 yleispätevä kuiva Ale-oluthiiva

3,55 

LALLEMAND LalBrew® – Voss Kveik Ale

4,95 

LALLEMAND LalBrew® – American West Coast Ale BRY-97

4,25 

LALLEMAND LalBrew® – Nottingham Ale

4,75 

Fermentis SafAle WB-06 kuivahiiva vehnäoluelle

3,95 

LALLEMAND LalBrew® – WildBrew Philly Sour

5,65 

Fermentis SafAle BE-134

4,45 

Fermentis SafAle S-33 – Humalapitoisille ja hedelmäisille Ale-oluille

3,30 

LALLEMAND LalBrew® – Diamond Lager Yeast

4,25 

Fermentis SafAle K-97 – Tasapainoinen ja hedelmäinen

4,35 

LALLEMAND LalBrew® – Munich classic vehnähiiva

4,50 

Fermentis SafAle T-58 – Englantilaisille ja Belgialaisille Ale-oluille

3,35 

LALLEMAND LalBrew® – American East Coast Ale – New England kuivahiiva

4,97