Yksi tärkeimmistä vaiheista oluen valmistuksessa on käyminen ja tässä oluthiiva on erittäin tärkeässä asemassa. Oluthiiva syö vierteestä sokerin ja muuttaa sen alkoholiksi, hiilidioksidiksi ja muiksi yhdisteiksi, (kuten estereiksi ja fenoleiksi) jotka antavat oluelle tietynlaisen maun. Oluthiivat voidaan jakaa 2 eri kategoriaan: Pohjahiivat ja pintahiivat.

Pintahiivoja kutsutaan tuttavallisemmin Ale-hiivoiksi. Ne käyvät korkeammalla lämpötilalla ja tästä syystä käymisprosessi on huomattavasti nopeampi kuin pohjahiivalla. Pintahiivat nousevat käymisprosessin aikana astian pinnalle.

Pohjahiivoja käytetään pääosin Lager- ja Pils-oluiden valmistuksessa. Pohjahiiva vaatii matalemman lämpötilan kuin pintahiiva ja tästä johtuen käymisprosessissa kestää kauemmin. Pohjahiivat laskeutuvat käymisen aikana astian pohjalle.

Opi lukemaan hiivapaketin merkintöjä täältä

Näytetään tulokset 1–24 / 63

Turbo Torpedo distillery yeast 72 h 21% – 135 g

3,99 

Turbo Torpedo distillery yeast 5-7 days 21% – 100 g

3,95 

Turbo X-Pure 21.3% hiiva – 50 l

6,25 

Browin Enovini Honey 10 g – Meadien valmistukseen

2,55 

Browin Ciderini ”Strong” 5 g – vahvoille siidereille

2,85 

Browin Ciderini Semi-Sweet 5 g – makea siiderihiiva

3,25 

Browin Ciderini Dry 5 g – kuiva siiderihiiva

2,85 

Wyeast 4007 Maloactic Blend

13,50 

Wyeast olutravinne 42 g

8,95 

Wyeast 4766 Cider

12,90 

Wyeast 4184 Sweet Mead

12,90 

Wyeast 4632 Dry Mead

12,90 

Fermentis SafAle W-68 – Historialliset saksalaistyyliset vehnäoluet

4,95 

Fermentis SafAle BW-20 – Vehnähiiva Belgian White oluille

4,95 

Wyeast 5526 Brettanomyces Lambicus

18,50 

Wyeast 3726 Farmhouse Ale

12,90 

Wyeast 2206 Bavarian Lager

12,90 

Wyeast 2007 Pilsen Lager

12,90 

Wyeast- 2124 Bohemian Lager

12,90 

Wyeast 1388 Belgian Strong Ale

12,90 

Wyeast 1214 Belgian Abbey Style Ale

12,90 

Wyeast 2112 California Lager

12,90 

Wyeast 3711 French Saison

12,90 

Wyeast 3944 Belgian Witbier

12,90