Yksi tärkeimmistä vaiheista oluen valmistuksessa on käyminen ja tässä oluthiiva on erittäin tärkeässä asemassa. Oluthiiva syö vierteestä sokerin ja muuttaa sen alkoholiksi, hiilidioksidiksi ja muiksi yhdisteiksi, (kuten estereiksi ja fenoleiksi) jotka antavat oluelle tietynlaisen maun. Oluthiivat voidaan jakaa 2 eri kategoriaan: Pohjahiivat ja pintahiivat.

Pintahiivoja kutsutaan tuttavallisemmin Ale-hiivoiksi. Ne käyvät korkeammalla lämpötilalla ja tästä syystä käymisprosessi on huomattavasti nopeampi kuin pohjahiivalla. Pintahiivat nousevat käymisprosessin aikana astian pinnalle.

Pohjahiivoja käytetään pääosin Lager- ja Pils-oluiden valmistuksessa. Pohjahiiva vaatii matalemman lämpötilan kuin pintahiiva ja tästä johtuen käymisprosessissa kestää kauemmin. Pohjahiivat laskeutuvat käymisen aikana astian pohjalle.

Opi lukemaan hiivapaketin merkintöjä täältä

Näytetään tulokset 1–24 / 66