Kveik on alkuperäinen ja perinteikäs Norjalainen kuivahiiva. Sana Kveik tarkoittaa Norjaksi hiivaa. Optimaalinen käymislämpötila tälle humalalle on aika korkea 35 – 40°C, mutta toimii myös 25 – 40°C. Kun annetaan käydä optimaalisella lämpötilalla, voi käyminen olla ohitse jo 2 – 3 päivässä. Tuottaa appelsiinin ja sitruunan vivahteita. Flokkulaatio on erittäin runsasta, mikä tekee oluesta kirkasta. Paketissa 11 g kuivahiivaa.
Hiivan ominaisuudet
Aromit: neutraali läpi eri lämpötilarajojen, hitunen sitrusta ja appelsiinia
Flokkulaatio (eng. flocculation) – erittäin korkea
Käymisaste (eng. attenuation) – keskitaso / korkea
Käymislämpötila 25 – 40°C
Alkoholinkestävyys 12% ABV
Annostelu:
0,5 – 1 g / litra
Käymisaika eri lämpötilassa (arvio):
40°C – 2 päivää
30°C – 3-4 päivää
25°C – 5-7 päivää
Nimetön (varmistettu kirjoittaja) –
Arturo Salazar (varmistettu kirjoittaja) –
Marko (varmistettu kirjoittaja) –
Paul H. (varmistettu kirjoittaja) –