Abbaye on Belgialainen Ale hiiva. Sitä voidaan hyvin käyttää teit sitten mietoja tai vahvoja Belgialaisia oluita! Abbaye on aromikas ja mausteinen hiiva, jota haluat Belgialaisille Trappist tyylisille oluille. Kun annetaan käydä korkeilla lämpötiloilla, saat yleensä mauiksi trooppisuutta, mausteisuutta ja banaania. Matalemmilla lämpötiloilla saat tummempia hedelmä aromeja, kuten rusinaa, viikunaa tai taatelia. Suosittuja oluttyylejä tälle kuivahiivalle: Belgian White, Belgian Blonde, Belgian Golden, Dubbel, Tripel ja Quad.
Hiivan ominaisuudet
Aromit: hedelmäinen, fenolinen
Flokkulaatio (eng. flocculation) keskitaso/korkea
Attenuaatio (eng. attenuation) – korkea
Käymislämpötila 17 – 25°C
Alkoholinkestävyys 12% ABV
Annostelu:
0.5 – 1 g / litra
Käymisaika (arvio):
Voimakas käyminen voi olla ohi jopa 4 päivässä.
David Wills (varmistettu kirjoittaja) –