Lallemand Wit™ on suhteellisen neutraali vehnäoluthiiva, jolla tehdään laajasti erilaisia vehnäoluttyylejä. Tuottaa vähemmän estereitä ja fenoleja kuin muut hefeweizen hiivakannat, kuten Munich Classic. Wit tuottaa vehnäoluelle tutun pohjan banaanimaisuutta ja mausteisuutta, mutta jättää tilaa muiden mausteiden esiintuomiseksi. Sopii siis erityisen hyvin esim. Belgilaisille oluille, joissa käytetään mausteita. Sopii esimerkiksi Witbier, American Wheat, Berliner Weisse, Gose, Hefeweizen, Dunkelweiz ja weizenbock. Paketissa 11 g kuivahiivaa.
Hiivan ominaisuudet
Aromit: Vähän esterinen ja banaaninen
Flokkulaatio (eng. flocculation) – matala
Käymisaste (eng. attenuation) – keskitaso/korkea
Käymislämpötila 17- 22°C
Annostelu:
0.5 – 1 g / litra
Käymisaika (arvio):
Käyminen voi olla valmis jo 4 päivässä.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.