Steriloidut riisinkuoret helpottavat nesteen kiertoa ja estävät mäskin tukkeutumista lisäämällä ”ilmavuutta” mallaspohjaan. Tulevat tarpeeseen etenkin, jos käytetään mallastamattomia jyviä. Myös vehnämallas ja ruismallas aiheuttavat mäskin tukkeutumista. Riisinkuoret eivät vaikuta makuun tai väriin millään tavalla, eikä niitä tarvitse rouhia.
Milloin riisinkuoria kannattaa lisätä?
- Kun käytät paljon vehnämallasta (50 % mallaspohjasta) – Vehnämaltaassa ei ole kuoria, joka aiheuttaa korostuneen riskin mäskin tukkeutumiselle
- Kun käytät paljon mallastamattomia viljahiutaleita
- Kun käytät paljon ruismallasta – Ruismaltaassa ei ole kuoria ja siitä voi irrota geelimäinen liuos mäskin pohjalle, joka estää nesteen virtaamisen.
- Aina kun epäilet mäskin tukkeutumisen mahdollisuutta
Tarkkaa prosenttilukua ei riisinkuorille voi antaa, mutta hyvä yleisohje on 1-5 % mallaspohjasta.
Aleksandr L. (varmistettu kirjoittaja) –
kiitos tykkäsin kaikesta
Timo (varmistettu kirjoittaja) –
Juha (varmistettu kirjoittaja) –
Sami Knapp (varmistettu kirjoittaja) –