Viking Black Malt valmistetaan paahtamalla pilsnermallasta jopa 200˚C. Black maltin entsyymiaktiivisuus on lähes nollassa, joten se ei tuo käymiskelpoisia sokereita mäskäyksessä. Makumaailma on rajuhko: palanut ja savuinen. Käytetään tummissa oluissa, kuten Portereissa ja Stouteissa sen erinomaisen tumman värinsä vuoksi. 1 – 2 % osuus maltaista riittää värjäämään oluen tehokkaasti vaikuttamatta hirveästi makuun. Nostamalla maltaiden osuutta, Black maltin karvaus tulee nopeasti esiin. Yli 10 % käyttö on erittäin harvinaista.
Valmistetaan Suomessa ja Puolassa.
Maltaan ominaisuudet
Kosteus: max. 5.0
Uutepitoisuus: min. 65.0 % dm
Väri °EBC: 1200-1500
Ville V. (varmistettu kirjoittaja) –
Paavo (varmistettu kirjoittaja) –