Viking Malt karamellimaltaat valmistetaan vihreänä puidusta ohrasta. Karamellimaltaat ovat nimensä mukaisesti karamellimaisia ja niitä käytetään tuomaan makeutta sekä parantamaan oluen vaahtoa ja runkoa. Huom. karamellimaltaat eivät muutu käymiskelpoisiksi sokereiksi mäskäyksessä. Käytetään yleensä talvioluissa, ale-tyylisissä oluissa ja muissa aromaattisissa oluissa, kuten stouteissa ja tummissa oluissa. Voidaan käyttää myös pienissä määrissä parantamaan oluen makua ja muuttamaan väriä. Tummempi versio caramel 50 maltaasta.
Suositeltu osuus maltaista 15 %.
Valmistetaan Suomessa.
Maltaan ominaisuudet
Kosteus: max. 6.0
Uutepitoisuus: min. 74.0 % dm
Väri °EBC: 90-110
Nimetön (varmistettu kirjoittaja) –
Teemu (varmistettu kirjoittaja) –
Nimetön (varmistettu kirjoittaja) –
Otto (varmistettu kirjoittaja) –
Paul H. (varmistettu kirjoittaja) –
Sami Knapp (varmistettu kirjoittaja) –
Marcel (varmistettu kirjoittaja) –
Kalle K. (varmistettu kirjoittaja) –
ismo (varmistettu kirjoittaja) –