Viking Malt karamellimaltaat valmistetaan vihreänä puidusta ohrasta. Karamellimaltaat ovat nimensä mukaisesti karamellimaisia ja niitä käytetään parantamaan oluen vaahtoa ja runkoa. Huom. karamellimaltaat eivät muutu käymiskelpoisiksi sokereiksi mäskäyksessä. Käytetään yleensä talvioluissa, ale-tyylisissä oluissa ja muissa aromaattisissa oluissa, kuten stouteissa ja tummissa oluissa. Voidaan käyttää myös pienissä määrissä parantamaan oluen makua ja muuttamaan väriä. Suositeltu osuus maltaista 15 %.
Valmistetaan Puolassa.
Maltaan ominaisuudet
Kosteus: max. 7.0
Uutepitoisuus: min. 75.0 % dm
Väri °EBC: 25-35
Sauli Paananen (varmistettu kirjoittaja) –
Sami Knapp (varmistettu kirjoittaja) –
Marko M. (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvin rouhittu