Viking Chocolate dark malt valmistetaan paahtamalla pilsnermallasta. Chocolate Malt entsyymiaktiivisuus on nolla, eli se ei tuota juurikaan käymiskelpoisia sokereita. Makupalettiin kuuluu mm. palanut, kitkerä ja savuinen. Myös suklaan ja kahvin vivahteet on havaittavissa. Käytetään lähinnä Portereihin ja Stoutteihin, mutta voidaan käyttää kaikkiin muihinkin tummiin oluisiin. Suositeltu osuus maltaista yleensä alle 10 %.
Valmistetaan Puolassa.
Maltaan ominaisuudet
Kosteus: max. 5.0
Uutepitoisuus: min. 67.0 % dm
Väri °EBC: 800-1000
Timo (varmistettu kirjoittaja) –
Ville V. (varmistettu kirjoittaja) –
Nimetön (varmistettu kirjoittaja) –
Gabriele Santinoli (varmistettu kirjoittaja) –
Juha (varmistettu kirjoittaja) –